Kdo je Vaš pridelovalec ekoloških dobrot?

O naši ekološki kmetiji ...

Ekološka kmetija Rozmarič leži na prleški ravnici ob zadnjem delujočem mlinu na reki Muri. Tu v Veržeju na kmetiji prebiva že peta generacija družine Rozmarič. Smo pretežno poljedelska kmetija, saj kar 24 hektarjev njiv obdelujejo naše pridne roke s pomočjo širše družine. Na pot ekološkega kmetovanja smo se podali leta 2013, ko smo se odločili, da želimo pridelovati hrano s sonaravnim kmetijstvom ter tako ustvarjati izdelke najvišje kakovosti. Na ta način zagotovimo zdrave in kvalitetne izdelke ter skrbimo za naravo, katere del smo vsi. Za naše izdelke uporabljamo samo in izključno lastne surovine, pridelane na rodni prleški zemlji. V prihodnosti se bomo še aktivneje ukvarjali z rodovitnostjo in radoživostjo tal predvsem z ozelenitvami in kompostiranjem, ki bogatijo našo zemljo, saj le zdrava in živa zemlja rodi kvalitetne in zdrave pridelke. O zdravi in življenja polni zemlji, smo se veliko naučili ob uporabi metod biodinamičnega kmetovanja, saj nas biodinamika povezuje z bioritmi narave, ki nam razkriva svoje modrosti.

Zakaj izbrati ekološke izdelke?

V haromoniji z naravo

Ekološka pridelava je oblika in način kmetovanja, ki spoštuje naravne življenjske cikle.

Zdravi izdelki

Ekološko kmetovanje zagotavlja pridelavo visoko kakovostne hrane z bogato prehransko vrednostjo in visoko vsebnostjo vitaminov, mineralov in antioksidantov.

Vpliv na okolje

Ekološki način kmetovanja minimizira človekov vpliv na okolje.

Naši zadovoljni kupci
download
Povezani z naravo, s spoštovanjem do nje in s hvaležnostjo do zemlje pridelujejo ajdo, buče, lan, sončnice, … In iz teh pridelkov z ljubeznijo stiskajo olja, meljejo moko, pripravljajo kaše. In potem se tudi ne čudiš zakaj so njihovi izdelki tako kakovostni.
- Metka Ternjak Gomboc